Foto: din surse deschise
Vă spunem exact ce alimente ar trebui să păstrați în afara congelatorului pentru a nu fi nevoiți să le aruncați mai târziu la groapa de gunoi
Congelatorul este un adevărat colac de salvare pentru cei care doresc să păstreze alimentele pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, nu tot ceea ce puneți acolo merită cu adevărat congelat, și iată de ce.
Unele alimente, dacă le puneți în congelator, nu numai că își pierd aroma și textura odată congelate, dar pot deveni un pericol pentru sănătate. Iată ce alimente ar trebui să păstrați în afara congelatorului pentru a nu fi nevoiți să le aruncați mai târziu.
Lista alimentelor care nu ar trebui congelate: acestea vor deveni neplăcute după depozitare
- Cartofi cruzi. Cartofii devin apoși și dulci după decongelare. Amidonul sub influența temperaturilor scăzute se transformă în zahăr, ceea ce schimbă gustul și textura legumei. Pentru a păstra cartofii cât mai mult timp posibil, cel mai bine este să îi păstrați într-un loc întunecos și răcoros.
- Brânzeturile moi – ricotta, brie, feta sau crema de brânză. Acestor produse chiar nu le plac temperaturile scăzute. După decongelare, acestea devin granuloase, apoase și își pierd textura și aroma delicată. Înghețarea distruge, de asemenea, structura proteică a produsului, astfel încât toate proprietățile benefice ale brânzei vor fi distruse atunci când sunt depozitate în congelator.
- Ouă fierte. Ouăle fierte tari congelate devin cauciucate și complet neplăcute. Acest lucru este valabil mai ales pentru albumină. Dacă trebuie să păstrați ouăle pentru o perioadă lungă de timp, le puteți congela crude, dar separați albușurile de gălbenușuri.
- Sosuri și dressinguri lactate. Sosurile pe bază de lapte sau smântână, cum ar fi bechamel sau pastele cremoase, se vor separa după congelare. Acestea își pierd omogenitatea și nu mai sunt adecvate pentru utilizare ulterioară. Odată ce produsul a fost depozitat în congelator, acesta va trebui pur și simplu aruncat.
- Alimente prăjite cu o crustă crocantă. Pana își pierde crocantul după congelare și devine flască și unsuroasă. Congelarea transformă o crustă aurie apetisantă într-o coajă umedă și fără gust.
- Pepeni și pepeni verzi. Da, mulți oameni vor să păstreze aromele verii în congelator, însă aceste fructe nu ar trebui puse acolo. Ele conțin prea multă apă, astfel încât, odată decongelate, se vor înmuia și își vor pierde textura și aroma atrăgătoare.