Cum să gătești dovlecei umplute delicios în cuptor, multivark și într-o tigaie

Foto: din surse deschise

Dovleceii umpluți sunt excelenți pentru prânz și cină

Dovlecelul umplut cu carne tocată poate fi considerat un prânz sau o cină completă pentru întreaga familie. Acesta este un fel de mâncare consistent, dar în același timp ușor pentru stomac.

Dovlecel umplut cu carne tocată într-o tigaie

Ingrediente:

  • o dovlecelă;
  • 150 grame de carne tocată;
  • o lingură de orez crud;
  • o roșie;
  • un morcov;
  • o ceapă;
  • ierburi;
  • sare și piper;
  • ulei vegetal.

Preparare:

  1. Fierbeți orezul și lăsați-l să se răcească. Se toacă mărunt ceapa și se rade morcovul. Se prăjesc într-o tigaie, se condimentează cu mirodenii și se adaugă bucățile de roșii și ierburile tocate. Se înăbușă timp de aproximativ trei minute.
  2. Se amestecă carnea tocată cu orezul și se condimentează. Se curăță dovlecelul de coajă și se scoate cu grijă pulpa cu o lingură. Umpleți-o cu carnea tocată.
  3. Prăjiți dovlecelul într-o cratiță, adăugați morcovul și ceapa prăjită, turnați apa, acoperiți cu un capac și gătiți la foc mic până se înmoaie. Din când în când, întoarceți-o astfel încât să se gătească pe toate părțile.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei