Foto: din surse deschise
Dovleceii umpluți sunt excelenți pentru prânz și cină
Dovlecelul umplut cu carne tocată poate fi considerat un prânz sau o cină completă pentru întreaga familie. Acesta este un fel de mâncare consistent, dar în același timp ușor pentru stomac.
Dovlecel umplut cu carne tocată într-o tigaie
Ingrediente:
- o dovlecelă;
- 150 grame de carne tocată;
- o lingură de orez crud;
- o roșie;
- un morcov;
- o ceapă;
- ierburi;
- sare și piper;
- ulei vegetal.
Preparare:
- Fierbeți orezul și lăsați-l să se răcească. Se toacă mărunt ceapa și se rade morcovul. Se prăjesc într-o tigaie, se condimentează cu mirodenii și se adaugă bucățile de roșii și ierburile tocate. Se înăbușă timp de aproximativ trei minute.
- Se amestecă carnea tocată cu orezul și se condimentează. Se curăță dovlecelul de coajă și se scoate cu grijă pulpa cu o lingură. Umpleți-o cu carnea tocată.
- Prăjiți dovlecelul într-o cratiță, adăugați morcovul și ceapa prăjită, turnați apa, acoperiți cu un capac și gătiți la foc mic până se înmoaie. Din când în când, întoarceți-o astfel încât să se gătească pe toate părțile.