Ce simptome indică faptul că nu mai puteți mânca murături: merită să știți despre asta

În ce cazuri murăturile și roșiile preferate sunt dăunătoare pentru sănătate: explicația medicilor

Castraveții murați și conservați, roșiile, varza și alte lucruri delicioase sunt oaspeți frecvenți pe masa noastră, mai ales iarna. Cu toate acestea, chiar și cele mai preferate murături pot deveni un pericol serios pentru sănătate. Medicii avertizează: dacă observați unele simptome, ar trebui să reduceți sau să eliminați aceste produse din dieta dumneavoastră.

Principalul simptom care indică faptul că nu ar trebui să consumați murături

Dacă apar umflături pe față, picioare sau brațe după ce ați mâncat legume fermentate sau conservate, este un semn că organismul nu poate face față excesului de sare. Cantitatea mare de sodiu din astfel de alimente menține lichidul în țesuturi, forțând rinichii să lucreze mai mult, și crește presiunea asupra inimii și vaselor de sânge.

Ce altceva poate indica excesul de sare în organism

  • Setea constantă și gura uscată sunt un semnal al unui dezechilibru în balanța apă-sare.
  • Durerile de cap și amețelile pot indica hipertensiune arterială din cauza excesului de sodiu.
  • Palpitațiile inimii sau senzația de greutate în piept sunt semne că sistemul cardiovascular este, de asemenea, afectat.

Aceste simptome sunt deosebit de periculoase pentru persoanele cu probleme renale și cardiovasculare.

Cine ar trebui să fie atent la consumul de murături

  1. Persoanele în vârstă.
  2. Femeile gravide.
  3. Cei care au orice boală cronică.
  4. Persoanele care au retenție de lichide sau care tind să aibă tensiune arterială ridicată.

Mai multe date despre efectele nocive ale consumului excesiv de sare

  • Consumul excesiv de alimente sărate reduce sensibilitatea papilelor gustative, astfel încât o persoană tânjește după mai multă sare, iar apoi apare dependența de alimente.
  • Sarea provoacă procese inflamatorii în organism, în special, poate agrava artrita și problemele articulare.
  • Conform OMS, consumul excesiv de sare este una dintre cele cinci cauze principale ale deceselor legate de bolile cardiovasculare în lume.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei