Cum să faci supa perfectă de mazăre: va avea un gust mult mai bun decât într-un restaurant

Foto: din surse deschise

Aceste secrete ale bucătarilor profesioniști vă vor ajuta să transformați un fel de mâncare obișnuit într-o adevărată capodoperă culinară

Supa de mazăre este un fel de mâncare din copilărie, care este iubit de absolut toată lumea. Dar nu toată lumea știe cum să o pregătească astfel încât să fie nu numai consistentă, ci și gustoasă. Bucătarii profesioniști sunt bucuroși să împărtășească secretele lor de gătire a felului de mâncare. Datorită acestor trucuri culinare și ingredientelor corect selectate, chiar și cea mai simplă supă de mazăre poate fi transformată într-o operă de artă culinară.

Vă spunem cum să gătiți supa de mazăre perfectă pentru a o savura împreună cu întreaga familie.

Cum să fierbi supa de mazăre pentru a fi aromată și extrem de gustoasă: trucuri culinare

  • Secretul #1: mazărea pregătită corespunzător. Asigurați-vă că înmuiați mazărea uscată în apă rece timp de 6 ore sau peste noapte. Acest lucru le va face mai fragede, va scurta timpul de gătire și va reduce riscul de balonare a stomacului după consumarea lor. Dacă timpul este scurt, turnați pur și simplu apă clocotită peste mazăre și lăsați-o timp de o oră.
  • Secretul #2: bulion bogat. Mazărea adoră un bulion aromat și bogat. Este mai bine să gătești supa pe bulion de carne cu costiță afumată, șuncă, vită sau pui. De asemenea, puteți face supă cu legume prăjite în unt dacă nu mâncați carne.
  • Secretul #3: Este imperativ să prăjiți legumele. Ceapa, morcovii și țelina este bine să nu fie aruncate crude în supă. Prăjiți-le în unt sau ulei de măsline până capătă o culoare aurie. Acest lucru va da mâncării o dulceață de caramel și o aromă mult mai profundă și mai expresivă.
  • Secretul #4: condimentele care schimbă totul. Supa de mazăre iubește foaia de dafin, dar aceasta trebuie scoasă imediat după gătire. Pentru o aromă caldă și aromată, ar trebui să adăugați puțină paprika și nucșoară. Cimbrul și maghiranul sunt, de asemenea, considerate ideale pentru supa de mazăre. De asemenea, trebuie să știți că este mai bine să adăugați sare și piper la sfârșitul gătitului, când supa devine groasă.

Cu ce să servești

Supa de mazăre va fi savurată cel mai bine cu pâine prăjită cu unt de usturoi, pesmet prăjit cu bacon sau brânză și pătrunjel, care vor da mâncării un accent de prospețime. Gurmanzii pot adăuga în farfurie puțin muștar Dijon sau smântână, pentru a da felului de mâncare un ușor condiment și acrișor.

Recomandarea bucătarilor. Supa de mazăre a doua zi devine și mai gustoasă, se îngroașă, capătă o textură delicată și o aromă bogată. Prin urmare, acest fel de mâncare poate fi pregătit în avans pentru 2-3 zile.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei