Foto: din surse deschise
Desert delicat, moderat dulce va decora orice masă festivă, iar căpșunile suculente perfect combinate cu crema de brânză de vaci.
Un desert ușor cu brânză de vaci și căpșuni care amintește de cheesecake, dar este foarte rapid și ușor de făcut, fără coacere, ai nevoie doar de timp pentru a se întări în frigider.
Desertul delicat, moderat de dulce va decora orice masă festivă, iar căpșunile suculente se combină perfect cu crema de brânză de vaci.
Rețetă
Ingrediente:
- 5-9% brânză de vaci 400 g
- Iaurt grecesc 350 g
- gelatină 15 g + 80 ml apă
- zahăr 100 g
- zahăr vanilat 10 g
- căpșuni proaspete
- 300 gr + pentru decor
Mod de preparare: 1:
- Îndepărtați codițele de la căpșuni, clătiți-le sub jet de apă, uscați-le cu un prosop de hârtie și tăiați-le în 2-4 bucăți.
- Se toarnă gelatina cu apă la temperatura camerei și se lasă să se umfle timp de 15 minute.
- Puneți brânza de vaci, zahărul, zahărul vanilat, iaurtul în bolul blenderului și amestecați până se omogenizează.
- Se încălzește gelatina umflată în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, se amestecă, dacă este necesar se reîncălzește pentru încă 5-10 minute, se adaugă la amestecul de brânză de vaci și se bate bine din nou, apoi se adaugă căpșunile și se amestecă ușor cu o spatulă.
- Se acoperă forma cu folie alimentară, se întinde amestecul, se aplatizează și se acoperă cu folie alimentară. Se introduce în frigider timp de patru ore sau se lasă peste noapte. Se scoate cu grijă desertul din formă, se îndepărtează folia adezivă și se decorează cu căpșuni.