Prin prepararea unui fel de mâncare acasă, controlați compoziția, alegeți legume proaspete și sosuri sănătoase
Mâncarea rapidă gătită acasă este o alternativă la alimentele gata preparate, care adesea conțin sare, grăsimi și potențiatori de aromă în exces. Prin prepararea unui fel de mâncare acasă, controlați compoziția, alegeți legume proaspete și sosuri sănătoase. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina de Instagram a nutriționistului Sophia Naum.
Lavash cu cotlet de pui și sos cu pui
Ingrediente:
- pâine pita – 1 buc.
- pui tocat – 150 g
- brânză suluguni
- frunze de salată – 2 buc.
- roșii – 1 buc.
Pentru sos veți avea nevoie de:
- iaurt – 2 linguri
- muștar dijon – 1 linguriță
- sare și piper – după gust
„Fast food sănătos acasă în câteva minute”, a remarcat nutriționistul.
Gătitul
- Mai întâi trebuie să condimentați carnea tocată de pui cu sare, piper și să formați cotletele.
- Se prăjesc la foc mediu până devin aurii (aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte). Când cotletul este aproape gata, puneți brânza pe el și acoperiți cu un capac pentru a se topi.
- Pentru sos, se amestecă iaurtul, muștarul dijon, sarea și piperul până se omogenizează.
- După aceea, întindeți sosul pe pita, așezați frunzele de salată, roșiile feliate și cotletul cu brânză.
- Înfășurați pita într-un sul sau pliați-o într-un plic. Dacă doriți, o puteți prăji în uscat sau la grătar timp de 1 minut pe fiecare parte pentru a o face crocantă.