Foto: din surse deschise
Dacă vă plac murăturile crocante, cu conținut scăzut de sare, atunci această rețetă este pentru dumneavoastră
Tot ce veți avea nevoie este sare gemă, apă clocotită, usturoi și mărar proaspăt. Dacă le preparați seara, vor fi gata dimineața. Ingredientele sunt date pentru un borcan de 3 litri.
Rețetă
Ingrediente
- castraveți 2kg
- usturoi 7 căței
- sare 3 linguri (cu un tel)
- mărar
- apă 1,5 litri
Preparare:
- Se spală castraveții, se taie vârfurile.
- Spălați mărarul, tocați-l la întâmplare, curățați usturoiul și tăiați-l în bucăți.
- Puneți mărarul, usturoiul, castraveții într-un borcan curat pe fund, turnați sare, turnați apă fiartă și acoperiți cu un capac.
- Se amestecă ușor și se lasă la temperatura camerei până se răcește complet, apoi se trimite la frigider.
Dacă castraveții dvs. sunt leneși, înmuiați-i în apă rece timp de două ore.