Dovlecel în roșii „Fantastic” pentru iarnă fără complicații și sterilizare

Foto: din surse deschise

Dovleceii delicioși în sos de roșii sunt mâncați indiferent de câte borcane faceți

În timpul sezonului de coacere a dovleceilor, este dificil să pregătiți toate legumele înainte ca acestea să se strice. Cel mai simplu mod de a pregăti o cantitate mare de fructe este să faceți conserve. În timpul iernii vă veți fi recunoscători pentru o gustare atât de gustoasă.

Pentru preparare, este de dorit să luați fructe tinere cu piele moale. Semințele trebuie îndepărtate de la cele vechi.

Dovlecel în roșii pentru iarnă – cea mai delicioasă rețetă

Sucul de roșii poate fi înlocuit opțional cu ketchup obișnuit sau picant – nu va ieși mai puțin gustos. Cantitatea de mai sus este suficientă pentru aproximativ două borcane de 0,5 litri.

Veți avea nevoie de produse:

  • dovlecei – un kilogram;
  • roșii – șapte sute de grame;
  • usturoi – trei cuișoare;
  • zahăr – o lingură;
  • sare – o linguriță fără diapozitiv;
  • oțet – două linguri;
  • ulei de floarea soarelui – trei linguri;
  • piper negru, coriandru, cardamom după gust;
  • un ardei iute (sau mai puțin, în funcție de iuțeala dorită).

Mod de preparare: Se prepară

  1. Se spală bine dovleceii și roșiile. Tocați roșiile cu un blender, un tocător de carne sau un storcător și apoi strecurați sucul printr-o sită fină. De asemenea, puteți cumpăra suc de roșii gata preparat. Se aduce lichidul la fierbere.
  2. Se taie dovleceii în cuburi sau alungite – cum preferați. Se pun în sosul care fierbe și se toarnă uleiul și toate condimentele. Se fierb la foc mic sub capac timp de 30 de minute. Se adaugă apoi usturoiul zdrobit, oțetul și cantitatea dorită de ardei iute. Se fierbe timp de încă 15 minute.
  3. Dovlecelul cald gata cu ketchup pentru iarnă trebuie pus imediat în recipiente. Este de dorit, dar nu necesar, să se sterilizeze borcanele. Răsuciți, întoarceți, acoperiți cu o pătură groasă și lăsați să se răcească.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei