Ficatul – mult mai bogat în vitamine și minerale decât fileul de pui
Fileul de pui este o sursă populară de proteine, însă aroma sa monotonă poate deveni repede obositoare. A fost numit un produs mai ieftin care poate înlocui cu ușurință puiul în dietă și, de asemenea, poate obține mai multe beneficii. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina de Instagram a antrenorului și nutriționistului Yuriy Popk.
Ce poate fi înlocuit cu carnea de pui
Potrivit expertului, dacă v-ați săturat de fileul de pui, dar vă urmăriți silueta și caloriile, există o alternativă excelentă. În special, puteți înlocui ficatul, care va fi mai sănătos și la jumătate de preț.
În 100 de grame de fileuri:
- 100 kcal
- 23 g proteine
- 0% vitamina A
- 0% vitamina C
- 1% acid folic
- 6% vitamina B12
Întrucât din 100 g de ficat obțineți:
- 130 kcal
- 20 g proteine
- 267% vitamina A
- 47% vitamina C
- 144% acid folic
- 281% vitamina B12
În plus, potrivit nutriționistului, un kilogram de file de pui costă 240 UAH, iar ficatul 120 UAH.
Cât de des puteți mânca ficat
Ficatul nu ar trebui consumat frecvent sau în cantități mari, în special pentru femeile însărcinate, din cauza excesului de vitamina A.
Alegeți ficatul de origine dovedită deoarece filtrează toxinele (dar nu le acumulează așa cum se crede adesea – acesta este un mit).
Ficatul – mult mai bogat în vitamine și minerale decât fileul de pui. Este ideal pentru prevenirea anemiei, imunitate și energie. Iar fileul de pui este o sursă de proteine „pure”. Ambele produse sunt sănătoase, dar ficatul este mai „bogat nutrițional”.
100-150 g de ficat de 1-2 ori pe săptămână este sigur și sănătos. Cel mai bine este să alternați cu alte surse de proteine (pește, carne, leguminoase, ouă).