Cele mai suculente pe care nu le-ați gustat niciodată: cotlete savuroase în sos de roșii

Cotletele fragede în sos de roșii savuros se topesc literalmente în gură

Dacă cotletele obișnuite vi se par prea uscate și fără gust, atunci adăugați sos la ele și fierbeți totul împreună. Cu acest adaos, felul de mâncare va deveni mult mai suculent. Carnea fină combinată cu un sos aromat va merge perfect cu orice garnitură. Pregătiți cotlete fierte în sos de roșii și vedeți cât de delicios este.

Cotlete fierte în sos de roșii

Ingrediente

Pentru cotlete:

  • carne tocată – 500 g;
  • ceapă – 1 buc;
  • usturoi – 1 cățel
  • pâine albă veche – 30 g;
  • lapte – 50 ml;
  • smântână – 2 linguri;
  • făină – 3 linguri;
  • sare, piper după gust;
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit – 2 linguri.

pentru sos:

  • apă – 250 ml;
  • pastă de tomate – 3 linguri;
  • făină – 1 lingură;
  • zahăr – 0,5 linguriță. litru;
  • sare, piper, condimente după gust.

Luați orice fel de umplutură, dar un amestec de carne de porc și vită va ieși cel mai suculent. Pasta de tomate poate fi înlocuită cu 200 g de piure de roșii sau roșii proaspete.

Mod de preparare: Se prepară o farfurie din carne de porc:

  1. Se înmoaie pâinea veche în lapte timp de 15-20 de minute. Se rade ceapa pe o răzătoare fină și se presează usturoiul printr-o presă. Se încorporează legumele tocate, pâinea înmuiată, smântâna, sarea și condimentele după gust. Se amestecă până la omogenizare. Se formează cotlete și se tăvălesc prin făină pe ambele părți.
  2. Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se prăjesc cotletele până se rumenesc pe ambele părți (4-5 minute fiecare). Pentru sos, amestecați pasta de tomate, apa, făina, zahărul și condimentele. Se toarnă amestecul în tigaie și se reduce focul la minim. Se fierb cotletele în sosul de roșii din tigaie timp de 25 de minute sub capac. Dacă sosul începe să fiarbă, adăugați mai multă apă.
  3. Dacă gătiți cotletele în sos de roșii la cuptor, puneți-le crude într-o formă termorezistentă. Turnați sosul peste ele și acoperiți cu folie. Gătiți vasul timp de 60-70 de minute la 200°.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei