8 superalimente care conțin mai multe proteine decât un ou: vei fi surprins

Există destul de puține alimente care îl pot depăși în ceea ce privește conținutul acestui macronutrient important

Oul de găină a fost mult timp considerat una dintre cele mai bune surse de proteine. Cu toate acestea, există destul de puține alimente care îl pot depăși în ceea ce privește acest macronutrient important. Acest lucru este raportat de site-ul web Eating well.

Seitan

Seitanul, cunoscut și sub denumirea de gluten de grâu vital, este alimentul vegetal numărul unu care conține mai multe proteine decât un ou, oferind 17 g per porție.

Această proteină vegetală consistentă și masticabilă se obține în mod tradițional prin frământarea unui aluat din făină de grâu și spălarea amidonului.

Tăiați seitanul în fâșii și adăugați-le la tacos, curry și salate.

Tempeh

Tempeh este un produs mai ferm și mai bogat în nuci obținut din boabe de soia fermentate în mod natural. Ca și tofu, tempeh este o proteină vegetală completă cu toți aminoacizii esențiali, conținând 17 g pe jumătate de cană.

Linte

Linte este o leguminoasă rotundă care se găsește într-o varietate de culori precum roșu, galben, negru, maro și verde. Acest produs este o proteină vegetală care conține 18 g per porție.

Fasolea este, de asemenea, bogată în fibre și are un indice glicemic scăzut, ceea ce poate ajuta la promovarea unui control optim al zahărului din sânge. Consumul regulat de alimente bogate în fibre, cum ar fi lintea, poate contribui, de asemenea, la regularitatea digestivă, sănătatea inimii și sănătatea generală.

Inimi de cânepă

3 linguri de semințe de cânepă decorticate conțin 9 g de proteine. În plus, inimile de cânepă sunt o sursă excelentă de magneziu, esențial pentru sănătatea imunitară, musculară și nervoasă, și sunt o sursă bogată de zinc, care este important pentru vindecarea rănilor și coagularea sângelui.

De asemenea, puteți presăra inimi de cânepă pe iaurt sau fulgi de ovăz, le puteți adăuga la smoothie-uri sau salate.

Edamame

Edamame sunt boabe tinere verzi de soia, vândute în păstăi sau decojite, conțin aproximativ 10 g de proteine pe jumătate de cană. În plus, edamame are capacitatea de a reduce colesterolul „rău” LDL.

Edamame sunt incredibil de versatile, adăugați-le la mâncăruri cu tăiței sau stir-fry.

Mazăre verde

Mazărea verde este într-adevăr una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale, oferind peste 8 g de proteine la o cană.

O cană de mazăre conține, de asemenea, 9 g de fibre, care ajută la sațietate, digestie și sănătatea inimii.

Mazărea verde versatilă se potrivește bine cu o varietate de ingrediente în supe, caserole, mâncăruri cu paste și orez și poate fi savurată pe tot parcursul anului.

Semințe de floarea-soarelui

Boabele de semințe de floarea-soarelui sunt bogate în proteine (7 grame pe jumătate de cană). Ele sunt bune pentru grăsimile mononesaturate și fibre. Această combinație de nutrienți vă menține senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Ca atare, cerealele sunt ideale pentru gustări, dar se potrivesc și cu mâncăruri sărate și dulci.

Fasole albă Lima

Fasolea Lima este o altă alternativă proteică excelentă la ouă, conținând 7 g de proteine pe jumătate de cană.

Ca și alte leguminoase, fasolea Lima este bogată în fibre, care favorizează senzația de sațietate și controlează nivelul zahărului din sânge.

Savurați fasolea de Lima fiartă ca o garnitură sau adăugați-o la pâine prăjită sau salate. Fasolea de Lima fiartă adaugă, de asemenea, un farmec de aromă și textură la paste, tocănițe, curry, sosuri și creme tartinabile.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei