Foto: din surse deschise
Perioada din an în care încep simptomele alergiei vă va ajuta să vă dați seama exact la ce reacționează organismul dumneavoastră
Există credința că consumul de miere produsă în zona în care locuiți vă poate ajuta în cazul alergiilor la polenul plantelor. Un medic de familie ne spune dacă acest lucru funcționează cu adevărat și ce alte strategii oferă medicina modernă pentru a combate alergiile.
Febra fânului este una dintre cele mai frecvente alergii, apărând de la sfârșitul lunii martie până la jumătatea lunii mai și durând toată vara. Pe măsură ce temperaturile cresc, simptomele febrei fânului se agravează, deoarece plantele produc mai mult polen.
Dr. Amir Khan a împărtășit cu Woman&Home sfaturile sale pentru cei care suferă de alergii în timpul lunilor calde.
De ce tratarea alergiilor cu miere locală nu funcționează
Un mod de a preveni simptomele febrei fânului care este un mit complet este mierea locală. Pur și simplu nu funcționează, spune Dr. Amir Khan.
Consumul de miere locală nu vă va desensibiliza sau nu vă va reduce simptomele. Albinele colectează mierea din flori, nu din ierburile, buruienile și copacii care vă provoacă simptomele.
Febra fânului este o reacție alergică la polenul din aer, dar poate fi, de asemenea, o reacție la praf, mucegai și chiar la mătreața animalelor de companie, explică medicul.
Cum se tratează alergiile
Două opțiuni care s-au dovedit a preveni și a gestiona simptomele sunt remediile naturale pentru febra fânului pentru a evita polenul și medicamentele pentru a preveni apariția simptomelor.
Pentru febra sezonieră de fân, puteți încerca următoarele lucruri pentru a vă ameliora starea:
- Rămâneți acasă.
- Nu atârnați rufele la uscat afară.
- Închideți toate ferestrele din casă pentru a preveni pătrunderea polenului.
- Purtați ochelari de soare pentru a ține polenul departe de ochi.
- Faceți un duș după ce ajungeți acasă pentru a îndepărta polenul care s-ar putea să se fi lipit de dumneavoastră.
Toate acestea pot oferi o oarecare ameliorare, susține Dr. Khan.
Medicul vă recomandă să mergeți la medicul de familie, care probabil vă va prescrie un spray cu steroizi cu cel puțin două săptămâni înainte de debutul simptomelor. Este mai bun pentru prevenție decât antihistaminicele”, spune Khan.
- Spray-urile nazale reduc inflamația, iar steroizii din ele vă pot împiedica sistemul imunitar să reacționeze exagerat la polen.
- Antihistaminicele sunt mai bune pentru cei care se confruntă deja cu simptome. Așadar, dacă aveți deja mâncărimi în gât, ochi lăcrimați și nas înfundat, este timpul să mergeți la farmacie.
Antihistaminicele se iau cel mai bine pentru ameliorarea simptomelor, iar acestea sunt împărțite în medicamente mai vechi și generaționale. Cele mai vechi pot provoca somnolență și sunt considerate mai puțin eficiente, așa că este mai bine să le evitați, spune el.
Alegeți generațiile mai noi, acestea durează mai mult și nu provoacă somnolență. Medicul dumneavoastră vă va putea ajuta să alegeți antihistaminicul potrivit.
Cum să știți la ce sunteți alergic
Perioada din an în care încep simptomele de alergie vă va ajuta să vă dați seama exact la ce reacționează organismul dumneavoastră. Dacă aveți simptome primăvara, probabil sunteți alergic la polenul copacilor, cum ar fi mesteacănul, stejarul și frasinul, în timp ce cei care strănută vara sunt probabil alergici la polenul de iarbă, spune Khan.
Iar dacă aveți febra fânului pe tot parcursul anului, sunt șanse să fiți alergic la acarieni, mucegai sau mătreață de animale, adaugă el.