Cum să faci o omletă incredibil de pufoasă: 2 trucuri speciale

Foto: din surse publice

Aceste tehnici simple vă vor ajuta să obțineți cele mai bune rezultate

Bucătarul personal Rachel Walder a dezvăluit trucul ei special pentru a face fiecare omletă mai pufoasă și mai gustoasă, scrie express.co.uk.

„Pentru mulți, omleta este o mâncare „rapidă și ușoară” atunci când vrei ceva simplu și rapid. Dar dacă te întrebi de ce omletele tale nu arată ca în paginile cărților de bucate, acest mic truc ar putea face diferența”, spune publicația.

Potrivit bucătarului, „secretul” pentru o omletă perfect umflată este să separați albușurile de gălbenușuri și să bateți albușurile până la o spumă groasă, aproape constantă.

„Acest mic truc conferă omletei o textură ușoară, aerisită”, se spune în articol.

Rachel a subliniat că, atunci când se separă, „este absolut inacceptabil să ajungă măcar o picătură de gălbenuș în albușuri, altfel albușurile nu vor ajunge niciodată la vârfurile potrivite”. Ea a adăugat că, dacă acest lucru nu poate fi evitat, ouăle pot fi totuși folosite – veți obține doar o omletă mai puțin pufoasă sau ouă amestecate simple.

În timpul gătirii, gălbenușurile bătute se amestecă ușor cu albușurile aerate și apoi amestecul este trimis în tigaie.

Cum să îmbunătățiți aroma unei omlete – un alt truc

Chef și fondatoare a blogului The Taste of Kosher, Elizabeth a recomandat adăugarea unei linguri de maioneză la o omletă în loc de lapte:

„Ouăle omletă cu maioneză este unul dintre acele lucruri pe care nici nu știai că le ai, dar odată ce le încerci, îți vei da seama ce ți-a lipsit toată viața. Maioneza este o modalitate foarte ușoară de a face ouăle mai bogate și mai pufoase.”

Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 4 from 5 )
Blog - Cheile Nerei