Nu ați mâncat niciodată o astfel de deliciozitate: Cum să sărezi peștele acasă – secretele bucătarilor profesioniști

Foto: din surse deschise

Vă spunem cum să sărați corect peștele acasă, astfel încât să iasă incredibil de gustos și aromat

Aceste câteva sfaturi vă vor ajuta să sărați pește care va fi de multe ori mai gustos decât cel de la magazin.

Îți spunem cum să sărezi corect peștele acasă, astfel încât să iasă incredibil de gustos și aromat. Resursa „Radio Trek” scrie despre aceasta.

Ce fel de pește și sare este mai bine să alegeți pentru sărarea acasă

  • Pește. De fapt, puteți lua atât pește de râu, cât și de mare – știucă, crap, hering, macrou, somon etc. Principalul lucru este ca acesta să fie proaspăt, dacă este posibil, este mai bine să-l alegeți abia prins sau pe cel care a fost depozitat în frigider pentru cel mult două zile. Dacă produsul a fost congelat, dezghețați-l doar în frigider. În caz contrar, textura se va strica, iar peștele se va dezintegra după sărare.
  • Sare. Bucătarii profesioniști recomandă utilizarea sării Svan, deoarece este lipsită de impurități și are o structură cristalină perfectă. O astfel de sare păstrează aroma naturală a peștelui și, în același timp, o face mai bogată și mai aromată.

Care sunt modalitățile de sărare a peștelui

Există două metode de sărare a peștelui – uscată și în saramură. Alegerea metodei depinde de preferințele fiecăruia.

  1. Sărarea uscată a peștelui. Această metodă de sărare necesită 2 linguri de sare și o linguriță de zahăr pe kilogram de pește. Amestecul de sare și zahăr trebuie să fie distribuit uniform pe întreaga suprafață a produsului în exterior și în interior, dacă peștele nu este tăiat. După aceea, peștele trebuie pus într-un recipient și trimis la frigider timp de 12 ore. Pentru o aromă mai bogată, peștele poate fi sărat timp de 24 de ore.
  2. Pește în saramură. Mai întâi trebuie să pregătiți saramura. Pentru un litru de apă trebuie să luați 60-80 g de sare și 15 g de zahăr, frunze de dafin, boabe de piper, coriandru și mărar. Condimentele vor da peștelui un gust și o aromă picantă bogată. Puneți un kilogram de pește în borcane sau recipiente și turnați saramura, închideți recipientele cu capace și trimiteți-le la frigider timp de 1-2 zile.

Sfaturi utile

  • Înainte de consum, peștele trebuie spălat cu apă curată pentru a elimina excesul de sare și uscat cu prosoape de hârtie.
  • Peștele poate fi lăsat în saramură mai mult decât timpul recomandat pentru a dezvolta o aromă picantă puternică.
  • Peștele finit nu trebuie păstrat mai mult de 5 zile.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei