Foto: din surse deschise
El spune că igiena precară poate duce la boli
Sticlele de apă reutilizabile care nu sunt curățate în mod regulat pot conține mult mai multe bacterii decât un scaun de toaletă. Acest lucru a fost dezvăluit de anestezistul american Miro Figura pe blogul său TikTok.
Potrivit medicului, un studiu independent a arătat că o astfel de sticlă de apă are de 40.000 de ori mai multe bacterii decât un scaun de toaletă. În plus, bacteriile se pot înmulți activ în capace:
„Dacă umpleți aceeași sticlă de apă în fiecare zi, este posibil să doriți să vă opriți. Sticla dvs. este un teren propice pentru bacterii. De fiecare dată când luați o înghițitură, germenii din gură, de pe mâini și din aer ajung în ea.”
Figura spune că contaminarea și expunerea cronică la mucegai și biofilme pot provoca boli acute și cronice. El recomandă spălarea sticlelor în fiecare zi și curățarea lor completă o dată pe săptămână.
Cum să spălați corect o sticlă reutilizabilă?
- Medicul recomandă spălarea acesteia cu apă călduță și săpun după fiecare utilizare, ținând la distanță filetele, burlanele și garniturile de cauciuc.
- Nu trebuie să închideți capacul până când sticla nu este complet uscată, deoarece umezeala nu face decât să favorizeze dezvoltarea bacteriilor.
- Sticlele utilizate de persoanele bolnave și de cele care consumă băuturi zaharoase și mănâncă în timp ce beau trebuie spălate cu atenție deosebită.
- Nu este o idee bună să lăsați apă într-o sticlă atunci când nu o utilizați.