Remedii pentru mahmureală: ce poate ajuta cu adevărat

Îngrijirea de sine și moderația sunt cheile pentru a te simți bine chiar și după cea mai distractivă noapte în oraș

Probabil sunteți familiarizați cu situația în care vă treziți după o noapte distractivă cu dureri de cap, greață, amețeli, sete și sensibilitate la lumină sau sunet. Mahmureala nu este o neplăcere, ci o adevărată provocare pentru organism.

Deși știința nu a inventat încă un leac universal, HealthLine ne-a spus că există anumite remedii care pot ușura starea și pot accelera recuperarea. Aproximativ 77% dintre persoanele care consumă alcool sunt familiarizate cu această afecțiune.

Ce trebuie să faceți în timpul unei mahmureli

  • Beți suficientă apă. Alcoolul acționează ca un diuretic, astfel încât organismul pierde multă apă. Apa și băuturile pentru sportivi, care, de asemenea, refac electroliții și adaugă puțin zahăr, pot ajuta la înlocuirea pagubelor.
  • Alimente. Este important să mâncați nu numai după consumul de alcool, ci și înainte. Alimentele din stomac încetinesc absorbția alcoolului. Mesele cu proteine, grăsimi și sare sunt deosebit de utile.
  • Somnul. Alcoolul vă poate perturba programul de somn și calitatea odihnei, contribuind la o sănătate precară a doua zi. Încercați să vă asigurați că aveți suficient timp pentru a dormi.
  • Vitamina B6. Aceasta ajută la reducerea simptomelor mahmurelii. Această vitamină se găsește în pește, carne de pasăre, ficat, cartofi și fructe non-citrice. De asemenea, poate fi găsită în suplimentele de vitamine.
  • Analgezice. Evitați paracetamolul, deoarece acesta poate interacționa rău cu alcoolul și poate afecta ficatul. În schimb, alegeți medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, care reduc, de asemenea, inflamația.
  • Conducerea. Chiar dacă alcoolul a fost deja eliminat din organism, funcția cognitivă și timpul de reacție rămân diminuate timp de până la 16 ore. Evitați să conduceți și să folosiți utilaje grele.
  • Nu vă „tratați” cu alcool. Credința populară că o „mahmureală” va ajuta nu poate decât să înrăutățească lucrurile și să contribuie la dependență.

Desființarea miturilor despre mahmureală

  1. Somnul este mai bun după consumul de alcool. De fapt, alcoolul afectează calitatea somnului, în special faza REM a somnului, care este esențială pentru recuperare.
  2. Cofeina ajută. Deși vă poate înveseli temporar, cafeina crește greața și tremurăturile – simptome tipice ale mahmurelii.
  3. Sobrietatea înseamnă să fii în siguranță la volan. Chiar și după ce alcoolul a fost eliminat din organism, afectarea cognitivă poate dura până la 16 ore.
  4. Este normal să aveți o mahmureală din când în când. Dacă mahmurelile apar des și vă afectează viața, poate fi un semnal al unei probleme cu alcoolul.

Adevărul convingerilor populare

  • Băuturile mai închise la culoare provoacă mahmureli mai grave. Acestea conțin mai mulți congeneri – subproduse ale alcoolului care agravează mahmureala. Băuturile limpezi precum vodca sau ginul sunt mai puțin dăunătoare din acest punct de vedere.
  • Alimentele sărate și grase ajută. Acestea încetinesc absorbția alcoolului și refac electroliții.
  • Puțin alcool ajută. Deși poate ușura sevrajul acut, acesta nu trebuie abuzat.

Când ar trebui să credeți că ceva nu este în regulă

Dacă mahmurelile au devenit frecvente și consecințele lor vă afectează viața, acesta este un semnal pentru a vă reconsidera atitudinea față de alcool. Dependența începe treptat și primul ei semnal este consumul regulat de alcool care provoacă disconfort a doua zi.

Nu uitați, grija de sine și moderația sunt cheile pentru a vă simți bine chiar și după cea mai distractivă noapte în oraș.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei