Se servește cu legume proaspete, ierburi sau cu orice sos
Strudelul clasic se face de obicei cu o umplutură de fructe, dar folosiți o versiune a aluatului de strudel gata preparat cu o umplutură neîndulcită.
Are în compoziție carne de pui, ciuperci aromate și aluat pufos crocant. Se servește cu legume proaspete, ierburi sau orice sos.
Rețetă
Ingrediente:
- pastă foiță fără drojdie 500 g
- file de pui 400 g
- ciuperci 200 g
- brânză tare 100 g
- smântână 60 g
- gălbenuș de ou 1 buc.
- ceapă 1 buc.
- usturoi 2 căței
- piper negru măcinat
- sare
- ulei vegetal
- susan
Preparare:
- Se dezgheață aluatul în frigider.
- Se fierb fileurile de pui în apă sărată timp de 20 de minute de la punctul de fierbere. Se răcesc și se taie în cuburi mici.
- Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
- Clătiți ciupercile și tăiați-le în bucăți de mărime medie.
- Într-o tigaie cu ulei vegetal, se prăjesc ceapa și usturoiul până se înmoaie, se adaugă ciupercile și se prăjesc până devin aurii.
- Se pune fileul de pui, ciupercile, brânza într-un bol, se amestecă, se adaugă smântână, piper negru măcinat, sare și se amestecă din nou.
- Se bate gălbenușul de ou cu o linguriță de apă.
- Întindeți aluatul subțire și puneți-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
- Așezați umplutura într-un strat uniform pe aluat, chiar înainte de margine, rulați și sigilați marginile.
- Faceți cu grijă mici incizii pe partea de sus a ruladei.
- Ungeți cu gălbenuș de ou și presărați cu semințe de susan.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 30-35 de minute.