Cum se prepară strudel din patiserie pufoasă cu ciuperci de pui și brânză

Se servește cu legume proaspete, ierburi sau cu orice sos

Strudelul clasic se face de obicei cu o umplutură de fructe, dar folosiți o versiune a aluatului de strudel gata preparat cu o umplutură neîndulcită.

Are în compoziție carne de pui, ciuperci aromate și aluat pufos crocant. Se servește cu legume proaspete, ierburi sau orice sos.

Rețetă

Ingrediente:

  • pastă foiță fără drojdie 500 g
  • file de pui 400 g
  • ciuperci 200 g
  • brânză tare 100 g
  • smântână 60 g
  • gălbenuș de ou 1 buc.
  • ceapă 1 buc.
  • usturoi 2 căței
  • piper negru măcinat
  • sare
  • ulei vegetal
  • susan

Preparare:

  1. Se dezgheață aluatul în frigider.
  2. Se fierb fileurile de pui în apă sărată timp de 20 de minute de la punctul de fierbere. Se răcesc și se taie în cuburi mici.
  3. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
  4. Clătiți ciupercile și tăiați-le în bucăți de mărime medie.
  5. Într-o tigaie cu ulei vegetal, se prăjesc ceapa și usturoiul până se înmoaie, se adaugă ciupercile și se prăjesc până devin aurii.
  6. Se pune fileul de pui, ciupercile, brânza într-un bol, se amestecă, se adaugă smântână, piper negru măcinat, sare și se amestecă din nou.
  7. Se bate gălbenușul de ou cu o linguriță de apă.
  8. Întindeți aluatul subțire și puneți-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  9. Așezați umplutura într-un strat uniform pe aluat, chiar înainte de margine, rulați și sigilați marginile.
  10. Faceți cu grijă mici incizii pe partea de sus a ruladei.
  11. Ungeți cu gălbenuș de ou și presărați cu semințe de susan.
  12. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 30-35 de minute.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei