Cum să alegeți un pepene gustos în magazin: fermierul a numit singurul semn care indică maturitatea

Foto: din surse deschise

În primul rând, pepenii ar trebui să fie culeși la maturitate, a spus expertul

Probabil ați mâncat un pepene verde cumpărat de la piață sau dintr-un magazin care s-a dovedit a fi neplăcut. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple din nou, trebuie să știți cum să alegeți un fruct copt. George Brittenburg, fermier și co-proprietar al unei ferme de fructe și legume organice de 200 de acri din Pennsylvania, ne-a spus ce să ținem minte atunci când cumpărăm pepene roșu. Despre acesta scrie Eatingwell.

Probabil ați auzit de diferitele modalități de a determina maturitatea unui pepene verde. Acestea includ baterea și ascultarea unui zgomot surd, semne vizuale precum petele galbene sau „umflăturile de zahăr” de pe coajă. Din păcate, majoritatea acestor trucuri sunt ineficiente, asigură Brittenburg. Nu există prea multe lucruri pe care le puteți face pentru a determina gradul de coacere al unui pepene odată ce acesta este deja în magazin, spune el.

„Pepenii trebuie să fie culeși copți, astfel încât să fie gata de consum la piață. Atunci când culegem pepenii, luăm în considerare o serie de atribute. După ce au ajuns la dimensiunea potrivită, primul semn este că frunzele sunt zbârcite. Al doilea și cel mai important semn este că vreascul care crește între viță și fruct este complet uscat. În acest moment, cultivatorul ar trebui să poată smulge cu ușurință fructul de pe viță – un alt semn sigur de maturitate”, a declarat fermierul.

Potrivit acestuia, dacă este nevoie de efort pentru a smulge pepenele – astfel de fructe ar trebui totuși să continue să se coacă. Un al patrulea semn că un pepene verde este gata de cules este o pată galbenă bogată pe fruct. Brittenburg spune că acesta este singurul criteriu prin care consumatorul poate determina și maturitatea unui pepene în magazin.

Continuă pepenii să se coacă după ce au fost culeși

Dacă pepenii continuă să se coacă după recoltare, procesul se oprește în cazul pepenilor smulși, a asigurat fermierul. Aceasta înseamnă că cel mai sigur mod de a ști dacă un pepene este copt este să îl cumpărați de la un furnizor de încredere.

În plus față de maturitate, aroma pepenelui este influențată de modul în care este cultivat – dacă este cultivat prin metode organice sau cu adaos de substanțe chimice. Potrivit lui Brittenburg, „un pepene cultivat într-un sol organic sănătos, cu toți nutrienții necesari, va avea un conținut mai mare de zahăr decât un pepene hrănit cu îngrășăminte chimice”.

Cum să depozitați pepenele roșu la domiciliu

După ce aduceți pepenele acasă de la magazinul alimentar sau de la piața fermierilor, este important să îl depozitați corespunzător. Brittenburg recomandă păstrarea acestuia în afara frigiderului pentru cât mai puțin timp posibil. În schimb, recomandă să tăiați pepenele cât mai curând posibil și să păstrați feliile într-un recipient etanș în frigider. După aceea, pepenele proaspăt poate fi păstrat acolo timp de aproximativ o săptămână. De asemenea, puteți congela pepenele roșu timp de până la 8 luni.

Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 2 from 5 )
Blog - Cheile Nerei