Ce este testarea PLR?

Ilustrație / Svitlina: din surse deschise

În acest scop, sunt necesare doar câteva molecule de ADN ale agentului patogen activ sau chiar ucis, dar agentul patogen a păstrat parcelele specifice.

Reacția în lanț a polimerazei (PCR) este o metodă extrem de precisă de diagnosticare a bolilor bazată pe copierea ADN-ului sau ARN-ului agentului patogen din eșantion. Pentru a înțelege cum funcționează, ar trebui să citiți informații suplimentare pe site la momentul potrivit.

Avantajele PHR-diagnostic

Popularitatea meritată a metodei se datorează execuției sale simple, sensibilității și specificității. PLR-analiza poate fi descrisă prin doar trei cuvinte – acuratețe, fiabilitate, viteză. Principalele avantaje ale cercetării includ:

  • specificitatecare atinge 100%. În timpul analizei, se izolează un fragment de ADN, care este specific unei anumite specii. Unicitatea parcelei permite ca același material să găsească în același timp mai mulți agenți cauzali fără a compromite calitatea;
  • sensibilitate. Metoda utilizează câteva molecule de ADN ale unui agent patogen activ sau chiar ucis, dar agentul patogen a păstrat parcelele specifice. Metoda detectează o bacterie patogenă printre milioane de altele și este eficientă acolo unde alte tipuri de cercetare – microscopică, bacteriologică, imunoenzimatică – sunt ineficiente.
  • viteză – nu este necesară cultivarea individuală a probudnikului. Reacția durează doar câțiva ani, astfel încât rezultatul poate fi obținut în decurs de o zi.
  • Diagnosticarea bolii în perioada de incubație – analiza identifică agentul cauzal, nu reacția organismului la acesta. Se pare că este posibil să se facă un diagnostic precis atunci când boala nu s-a manifestat încă în niciun fel;
  • universalitate. Majoritatea varietăților de biomateriale sunt potrivite pentru analiză – mucus, sediment, sânge, sânge, viermi de sânge, spută, spută, ejaculat, resturi de celule epiteliale, puroi, lichior din abcese.

Ce este testul PHR?

Testul PHR: informații suplimentare

Rezultatele obținute sunt evaluate numai individual pentru fiecare persoană, luând în considerare bolile cronice și patologiile de dezvoltare ale pacientului.

Un rezultat negativ indică absența manifestărilor de infecții și viruși. Un rezultat pozitiv indică prezența infecțiilor. Valorile minime ale indicatorului indică faptul că pacientul este purtător și trebuie să fie monitorizat.

Fiecare agent patogen (bacterie, virus sau ciupercă) conține molecule unice de ARN sau ADN. Datorită prezenței acestor molecule în biomaterial, este posibilă diagnosticarea rapidă și precisă a infecției cu microorganisme patogene. Cu toate acestea, există o condiție prealabilă importantă: examinarea HRP trebuie să aibă pe țintă un agent patogen specific, a cărui prezență trebuie confirmată sau dovedită. De regulă, obiectivul unei HRP este stabilit de medic pe baza examinării, a examenului instrumental și a așteptărilor pacientului.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei