Foto: din surse deschise
La servire, coastele pot fi presărate cu ceapă verde
Coastele în sos sărat este un fel de mâncare care poate fi pregătit nu numai pentru prânz sau cină, ci și pentru a vă mulțumi prietenii în weekend sau în vacanță.
Valentina Kushch, un celebru blogger culinar ucrainean, a povestit și a arătat cum să le facă astfel încât toată lumea să tresară de încântare.
Coaste în stil pan-asiatic
Ingrediente:
- coaste de porc – 1-1,5 kg;
- ceapă verde;
- ghimbir – 30 g;
- usturoi – 3-5 căței;
- condimente pentru vin fiert – 1 pachet;
- miere – 40 g;
- sos de soia – 40 g;
- semințe de susan;
- amidon de porumb – 10 g.
Preparare:
- Se curăță coastele de folie, se împart în segmente și se pun într-o tigaie. Se adaugă partea albă a cepei, ghimbirul, usturoiul și condimentele din vin fiert. Uitați-vă cu atenție la compoziție: dacă există carcase acolo, trebuie să obțineți frunzele.
- Turnați apă și fierbeți coastele timp de aproximativ o oră și jumătate. Apoi scurgeți apa, lăsând literalmente 70-100 ml pentru sos.
- Turnați mierea în aceeași tigaie, apoi coastele. Prăjiți-le la foc mediu pe toate părțile, adăugați sosul de soia și amidonul diluat în bulionul de la gătit. Înăbușiți coastele până când sosul se îngroașă bine, apoi presărați-le cu semințe de susan.
- La servire, coastele pot fi presărate cu ceapă verde.